Fietsend door Nieuw Zeeland & Bussend door Australië!

Uit!

Cairns - Sydney

Uit. Het sprookje is nu toch echt over. Geen verdere avonturen meer, geen nieuwe verassingen. Erg jammer dat dit het einde is. Ik had wel wat meer actie en spanning verwacht.
Alles was dus niet helemaal naar wens en dat viel een beetje tegen. Wel een goed verhaal waar ik met een glimlach op kan terugkijken.

Dat gaat dus over mijn boek dat ik gisteren gekocht heb voor de duidelijkheid! 500 Pagina's vlogen werkelijk voorbij en ik kan dus fijn deel twee van de vierluik kopen. Als het meezit voeg ik deel drie toe in Auckland en deel vier in San Francisco..

Vanmiddag vroeg naar het vliegveld gegaan om daar maar even mijn tijd uit te zitten .Ik had Cairns en het hostel wel gezien dus maar even vier uur op het niet al te grote vliegveld rondgehangen.

In het vliegtuig nog even gepraat met een Australiër uit Port Douglas en samen even zitten geinen over de wat-te-doen-bij-een-ongeluk-kaart. Op de versie die wij hadden stonden namelijk allemaal lachende mensen...

Rond 20:00 uur in Sydney en direct de trein genomen naar m'n hostel, aangezien deze naast het Centraal Station ligt. Stap ik de trein in en zie ik direct twee travo's. O mijn god, dat is waar ook. Het is Mardi Gras in Sydney....en het is zaterdagavond..... Neem de Gayparade in Amsterdam en verdubbel dat aantal totdat je 1,000,000 verklede mannen en vrouwen hebt in één groot stadscentrum..Wat een gekken hier!

Snel m'n hostel in en nog maar even wat dingetjes uitzoeken voor de laatste paar dagen Australië. In alle rust wel te verstaan. Och, ik word oud...

Waar is m'n regenjas?!

Cairns

Als je denkt dat er na regen altijd zonneschijn komt wil ik je vanaf vandaag graag uit je droom helpen! Het heeft 12 letters en als het eenmaal begint houdt het niet meer op...Juist, het woord van vandaag is.......... regenseizoen!! (graaien maar Francois)

Nadat het gisteravond tijdens het film kijken al flink gehoosd had bleef het ook vannacht niet droog. Na wat gewoel in m'n bedje omdat de regen flink tegen het dak aan het tikken was uiteindelijk toch weer in slaap gevallen en rond 7:30 uur wakker geworden. En buiten regende het.....

Goed, dat gaat wel over denk je. Nou mooi niet dus. De hele ochtend heeft het zowat gespat en toen het rond een uur of 12 even droog was heb ik direct de benen genomen naar het stadscentrum op m'n invalide slippers (50% leeft nog). Na wat geslip (wat de naam slippers een nieuwe dimensie geeft), gestruikel en bijna-botbreuken kon ik weer geen boekwinkel vinden.

Hierom eerst maar even voor de verandering m'n middageten genuttigd bij een noodletent en toen doorgeslenterd naar het grote overdekte winkelcentrum in Cairns en jawel, eindelijk een boekwinkel! Hier maar even het boek van Stephenie Meyer (Twilight) gekocht, wat een bestseller schijnt te zijn.

Ik heb in ieder geval wat te doen tijdens de hoosbuien en dan doe ik direct nog maar even wat aan m'n Engels, dat nog steeds barslecht is na 4 maanden buitenland...Dat was natuurlijk een grapje. Van teveel regen wordt je flauw....

Civilization!

Cape Tribulation - Civilization

Zo, weer terug bij af! Terug in Cairns en dat is maar goed ook! Jungle is leuk, maar niet zo leuk dat ik er twee volle dagen kan uithouden zonder dat er iets te doen is! Leerpuntje voor de volgende keer!

Anyway, de ochtend nog wel redelijk doorgekomen. Met m'n andere twee Zweedse kamergenoten Hans & Grietje (de man klopt, maar geen idee hoe de meid in het echt heet) een potje Monopoly gespeeld. Helaas lag ik er al redelijk snel bankroet uit en moest ook Hans later het onderspit delven. &%*($&(*#(%^Z Kalverstraat ook altijd! =) Oftewel.Wat vervelend toch.

dat is pas een salade!

In de middag dus opgepikt door m'n busje rond 13:00 uur en eerst nog even naar wat uitzichtpunten, rivieren en het plaatsje Port Douglas gereden. Op zich best leuk om nog even wat van de omgeving te zien, maar ik vond het rond 17:00 uur wel genoeg geweest. Gelukkig direct de mededeling dat we vanaf 17:00 uur direct riching Cairns gingen. Jottum!

Eenmaal in Cairns weer ingecheckt in hetzelfde hostel als waar ik de laatste keer zat en ‘s avonds maar direct even de stad ingelopen, gegeten en ‘s avonds nog een filmpje gekeken. Prima weer hoor, terug zijn in Cairns! En ik hoef me ook helemaal niet druk te maken om muggen of ander ongein!

Bomen, wat heb je eraan!

Cape Tribulation

Als de prijzen nou niet zo hoog lagen van de activiteiten die je hier kunt doen had ik me misschien niet zo erg verveeld als vandaag! Nouja, de ochtend was nog wel oké, aangezien ik met m'n kamergenootje Claire uit Engeland naar de lookout ben gelopen.

Op zich een korte wandeling van 2 kilometer, maar toch bijna 1,5 liter water weggedronken!
De luchtvochtigheidsgraad ligt hier zooooo hoog, dat je bij het minste of geringste al met klotsende oksels zit. Je kan het een beetje vergelijken met die axe-commercial. Gelukkig heb ik meer dan één t-shirt mee en werkt de airco nog in de kamer!

In de vroege middag eerst nog maar even bij het zwembad gehangen, maar dat was redelijk koud nadat het vannacht flink gehoosd heeft. Na een uurtje of twee vond ik het dus wel weer mooi geweest en ben ik rond 16:00 uur in slaap gevallen en ‘s avonds weer wakker geworden.

Even m'n diner gegeten en rond 20:00 uur maar weer naar bed! Och, wat een verschrikkelijk leven toch! :) Ik ben blij dat ik morgen weer opgepikt word door m'n busje. Weg van hier! Even iets anders op m'n netvlies dan bomen!

Cape Tribulation

Cairns - Cape Tribulation

Ik begon me na eergisteren steeds meer te vervelen in Cairns. Stilzitten is toch niet iets waar ik mezelf mee kan amuseren. Laat mij maar iets doen. Hangen bij het zwembad is leuk, maar niet voor een hele dag! Vandaag gelukkig weer op pad en dit keer richting Cape Tribulation, waar ik twee nachten zal verblijven in een hutje ergens midden in de jungle.

De bus waarmee ik vanochtend opgehaald werd was goed gevuld (= helemaal vol) waardoor het dus een gezellig boel was. Cairns rond 8:30 uur verlaten en eerst een stuk gereden over één van de mooiste snelwegen in Australië, de Captain Cook Highway. Erg mooi, maar ook erg apart om het slingerende strand te zien en direct daarachter huge veel bomen en planten!

Bij de Daintree rivier eerst nog even met z'n allen een krokodillencruise gedaan, en ja hoor! In totaal wel twee (poeh poeh) krokodillen gezien. Één daarvan was zich aan het volvreten bij een rottend koeienkarkas. Dit was wel direct de grootste krokodil die zich momenteel op de rivier bevond, namelijk 4,5 meter. Toch fijn om te weten dat de onderkant van de boot van hard staal is!

Na de cruise weer op de bus gezet en doorgereden naar een stuk jungle waar we doorheen konden lopen. Hier een korte rondleiding van 30 minuten gehad en ook nog wat informatie meegekregen over de hoeveelheid giftige dier- plant en fruitsoorten.....met andere woorden: niets aanraken dus of je gaat dood! Welkom in het echte Australië....

Goed, al met al leef ik nog en zit ik nu dan ook in m'n hostel (Cape Trib Beach House) waar op zich niet zoveel te doen is, behalve naar spinnen kijken die zo groot zijn als je dinerbord, de muggen van je afslaan en wachten totdat de airconditioning m'n kamer heeft verkoeld!

Tot die tijd zit ik nog even lekker buiten te zweten in de tropische hitte en ga straks misschien nog even naar het strand en de zee in. O nee, dat kan niet want het is kwallenseizoen en ook de krokodillen zitten daar! Balen!

Is er dan nog wel wat leuks te melden? Jazeker! Op de weg naar het hostel hebben we twee cassowaries gezien! En zoek die maar even op op www.google.nl

Cairns part III

Cairns

Vandaag in de ochtend maar eens even een stuk door Cairns gelopen waar ik nog niet geweest was. Met andere woorden: de achterbuurt in Cairns, tot in hoever je het een achterbuurt kunt noemen. Op zich zag alles er nog wel redelijk uit, op wat vervallen huizen en tuinen na.

‘s Middags m'n weg gebaand naar het openlucht zwembad bij de haven. Dit zwembad heeft meer weg van een lagoon en is gratis. Jawel, gratis! Dit omdat je bij Cairns niet in de zee kunt zwemmen in verband met gevaar voor haaien, kwallen en krokodillen. Het zwembad is een prima vervanging! Wel raar, zo'n combinatie van zout- en chloorwater... is weer even wat anders!

Bij het zwembad afgesproken met Sabrina (van de Whitsundays) en later ook nog twee andere Fransen en een Nederlander ontmoet. Hiermee de hele middag en avond maar een beetje mee opgetrokken en ‘s avonds met z'n allen ook nog een gratis maaltijd genuttigd in de Rhino Bar.

Na een pitcher hield ik het voor gezien omdat m'n bus mij morgenvroeg rond 7:50 uur oppikt en me dus met wat andere lui naar de Daintree en Cape Tribulation brengt, het oudste regenwoud ter wereld.

Diving the Reef!

The Great Barrier Reef

Supergaaf! Vanochtend rond 8:00 uur vertrokken en na een boottripje van ongeveer 1 uur aangekomen bij de eerste duiklocatie. Hier de duikuitrusting aangetrokken, m'n buddy opgezocht en naar de laatste instructies geluisterd voordat ik dan eindelijk het water in mocht met m'n gehuurde onderwatercamera!

In totaal 3 duiken gemaakt, ongeveer 2 uur onder water verbleven en in deze 120 minuten 181 foto's gemaakt! Bij elke duik een maximum diepte bereikt van 16m. Alles wat ik van de trip kan zeggen is dat het supervet was! Echt van alles gezien: van haaien tot nemo's (clownvissen). Zie onderstaande foto's voor een ‘redelijke' impressie.

haai!!

meer foto's staan in het laatste fotoboek!

Laughing

Cairns part II

Cairns

Zo volk, hoe is het nou? Vermaken jullie je nog een beetje in het o zo fijne Nederland, waar de kou nog steeds heerst, de winterjassen nog aan de kapstok hangen en waar zonneschijn schaars is....

Ik kan dan ook niet anders zeggen dat ik ontzettend met jullie te doen heb. Al die negatieve invloeden, dat is niet erg goed voor het humeur! Nouja, denk maar zo, Friso heeft nog altijd enorm goed weer. En hij verdient het! Daar krijgen jullie vast wel weer een warm gevoel van!

Mijn dag in Cairns vandaag ging voornamelijk over door de stad struinen, uitslapen, rustig aandoen en een duiktrip boeken naar de Great Barrier Reef! JAAAA! De Great Barrier Reef! Eindelijk, na 6 maanden niet gedoken te hebben eindelijk waar voor m'n geld! Waar m'n avontuur op de Poor Knights Island in Nieuw Zeeland niet doorging, gaat ‘ie morgen wel door!

Vanaf de Tusa 5 (een splinternieuwe boot) zal ik morgen 3 duiken maken ten westen van Cairns. Ik kan bijna niet wachten want het schijnt ontzettend mooi te zijn.

Anyway, ik ga van het warme weer genieten en zo nog maar even film kijken. Dit keer zonder bier, niet omdat ik hier geen zin in heb, maar meer omdat bier + duiken geen goede combinatie is... Helaas pindakaas. Een nuchter avondje voor mij!